Wat vond je van mijn boek: Een open relatie niet voor watjes

Mijn boek is te bestellen bij bol.com en net zo makkelijk het bij lokale boekhandels. Ook zij bezorgen vaak gratis thuis. (Even een hart onder de riem voor deze beroepsgroep 🙂

Zegt het voort, zegt het voort

Zoals lezers van mijn blogs weten, werk ik onder een pseudoniem. Zo ook dit boek. Anonimiteit en Facebook/LinkedIn gaan echter niet samen. Ik mag hier niet op. Dit betekent dat ik alle hulp kan gebruiken.

Hoe kan je helpen

 1. Geef een mooie review over mijn bij bol.com of bij boekhandels
 2. Mijn boek is als een vaste tweet gekoppeld aan mijn profiel. Like of retweet mijn boek op Twitter: @openrelaties
 3. Vertel over mijn boek op andere fora (FB, LinkedIn, Viva, Polyamorie, maar denk bijvoorbeeld ook bij EFT-Nederland en andere relatietherapeuten, of bij universiteiten. Er is belangstelling dat ik een wetenschappelijke methode toepas bij non-monogame relaties)
 4. En natuurlijk, ga lekker vaak naar mijn website, dat alleen al helpt. Schrijf je ook nog een reactie, is het helemaal top.

En tot slot:

Ik zou het erg leuk vinden om in de reacties te horen wat jullie van mijn boek ‘Een open relatie niet voor watjes’ vonden en of het jullie ook iets heeft gebracht.

Met lieve groet,

Rhea Darens
Gevorderd EFT-relatietherapeut

Aanverwante artikelen

Ga de verbinding aan met Emotionally Focused Therapy

Hechtingsstijlen in een open relatie

Is de mens van nature monogaam?


4 thoughts on “Wat vond je van mijn boek: Een open relatie niet voor watjes

 1. Gert-Jan Brandenburg

  Zojuist het boekje ‘Een open relatie, niet voor watjes’ van EFT-Relatietherapeut Myra Darens gelezen. Heel praktische informatie voor mensen die een open relatie overwegen, of deze bezig zijn vorm te geven.

  De therapie (Emotionally Focused Therapy) gaat uit van monogame relaties en legt de nadruk op emoties en hechtingsbehoeften die tussen partners een rol spelen.
  Kern van haar verhaal is die veilige hechting! Het toelaten van anderen, de wens om met meerderen (seksueel) verbonden te zijn, zal de onveiligheid alleen maar vergroten, met de negatieve gevolgen, zoals ruzies en verwijdering. De titel suggereert dat er veel issues zullen zijn die partners moeten doorwerken. Als ervaringsdeskundige legt Myra alles uit: wie er op de eerste plaats staat, wat de prijs kan zijn van een open relatie, welke emoties (m.n. angst en jaloezie) kunnen/zullen opspelen, wat je vooral wel en niet moet doen, praktische tips. Alles bespreken, steeds weer opnieuw en je vooral eerst afstemmen op je primaire relatie, is zo’n beetje de boodschap. Vanuit een gezonde, veilige band kun je de stap overwegen. Het boekje is vooral geen aanmoediging om maar losjes in open relaties te stappen.
  Ik ben net als Myra EFT-therapeut en geïnteresseerd in non-monogame relaties. Ik dacht dat ik onder collega’s de enige was, maar nu blijkt er een collega te zijn met wie ik het gedachtengoed deel en die dit ook nog eens op schrift heeft gezet!
  Een derde in het spel is een contra-indicatie voor therapie. Als vreemdgaan heimelijk gebeurt, deel ik dat uitgangspunt onverkort.
  Ook therapeuten die moeite hebben met of principieel tegen uitbreiding van een primaire relatie zijn, zouden tenminste kennis moeten nemen van dit boekje als professionele bagage. Non-monogame relaties waar wederzijdse instemming voor is (consensual non-monogamous relationships), zoals bijvoorbeeld open relaties, polyamorie en swingen komen nou eenmaal veel voor.

  Reageren
 2. Dorien

  Jaaaa, gelezen! Een feest van herkenning!

  Ten eerste vind ik de titel echt heel goed, want zo is het ook, een open relatie is niet iets voor watjes.
  Ten tweede herken ik zo veel, van je website natuurlijk maar ook van je sessies.

  Ik ben best wel open (hoewel ons kind nog steeds niet op de hoogte is) en met name mannen willen best wel het naadje van de kous weten, hoe zit dat, hoe gaat dat bladiebla, en ze denken dat het hemel op aarde is, een open relatie. Ik zeg eigenlijk altijd dat een open relatie niet zaligmakend is, het heeft ons veel gekost om zo ver te komen als we zijn, het is zo gegroeid maar het was -en soms nog- ook echt wel gedoe! En je beschrijft helder hoe er mee om te gaan.

  Met name als je pas je huwelijk opent, lijkt het me een heel fijne leidraad.

  Mooi boek Rhea!

  Reageren
  1. Rhea Darens Bericht auteur

   Dorien, dank je wel voor je enthousiaste reactie! Heerlijk! Het is zo spannend en persoonlijk dit boek.
   Ik hoop oprecht dat stellen in een open relatie hier iets aan hebben. Dat is waarvoor ik dit heb gedaan.
   (P.S. En fijn dat jullie je weg nog steeds weten te vinden in dit gedoe).

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *