Flirten in een open relatie

T. had altijd een scherpe blik welke mannen mij leuk vonden.

“Die daar. Let maar op. Als hij straks langsloopt, werpt hij een blik op je.”  Twee seconden later “Zie je wel.” Waarna ik diep in mijn stoel wegzonk van ongemak. Ik zag nooit wat, wilde ook niets zien, maar na twee jaar daten op internet, merkte ik dat ik toe was aan een andere vorm en dat het hoog tijd werd, dat ik wel leerde kijken.

Strakke jeans, haar los, stoere jas. Misschien zit mijn toekomstige liefde wel hier bij de cursus Flirten in Utrecht. De cursus is goed. De uitleg is helder en wordt gelijk in de praktijk toegepast. Ik flirt met mannen van 20 jaar ouder tot 20 jaar jonger. Leeftijd valt weg. Oneffenheden ook. De sensuele sfeer blijft. Door het oefenen ervaar ik niet alleen hoe eng, maar vooral hoe ontzettend leuk flirten is.

Flirten is meer dan alleen versieren, het is contact maken. Beter gezegd: contact durven maken.

De laatste oefening breekt aan. Eén voor één moeten we naar iemand van het andere geslacht lopen en een magische zin in hun oor fluisteren. Seconden na seconden tikken weg en ik voel me het meisje dat bij gym het laatst gekozen wordt. Even knipper ik het prikkende gevoel achter mijn ogen weg, terwijl ik als laatste vrouw de kring rondkijk. Ik knipper nog een keer en een subtiele grijns trekt over mijn gezicht. Er is niet één man over, het zijn er twee.

Het is showtime!

Ik recht mijn rug, gooi mijn haren in mijn nek en kijk de eerste man diep in zijn ogen. Tergend langzaam loop ik op hem af.

Flirten in het wild: artikelen, boeken en cursussen

In deze tijd van #metoo zou je bijna vergeten hoe fijn flirten kan zijn. Om te ontvangen is strelend voor je ego. Je voelt je mooi en gezien. Om te doen is stoer en spannend. Okay, doodeng is misschien een beter woord. Zeker als je het niet eerder gedaan hebt.

Een mooi artikel over flirten is geschreven door Kate Fox zie http://www.sirc.org/publik/flirt.pdf. Het geeft meer inzicht in

  1. waar je het best kan flirten (de racetracks in Engeland schijnt “the place to be” te zijn. Hoe dat in Nederland zit, stond er niet bij)
  2. Met wie we het best kunnen flirten: mensen die net zo aantrekkelijk zijn als jezelf. Let wel: aantrekkelijk is iets anders dan mensen die net zo mooi zijn als jij. Een minder mooie man met uitstekende flirtskills…..
  3. Hoe je flirt, van onschuldig met iedereen, tot serieus met degene op wie je echt je oog hebt laten vallen. Belangrijk is, dat we ons allemaal realiseren dat onze interpretatie van onschuldig en serieus verschillend kan zijn. Wees dus alert op signalen van ongemak bij de ander.

Een stel in mijn praktijk had nog als tip de versiercursus van Geert op www.versiercursus.com Hier moet je wel voor betalen. Ik hoor graag jullie ervaringen als je deze doet.

En mocht je het daadwerkelijk willen oefenen, dan is de versiercursus van Singlecoaching in Utrecht een aanrader: https://singlecoaching.nl/ Zelfs als je niet singel bent. Ook hun nieuwbrief behandelt elke keer weer een leuk onderwerp.

Flirten in een open relatie

Als je in je open relatie geen tweede liefde hebt en je wil het wel, dan helpt het als je leert flirten. En ja, zelfs na je veertigste kun je dat nog leren. Dat is het mooie van een open relatie, dat je uitgedaagd wordt, vaardigheden te ontwikkelen die je eerder niet had. Je groeit erdoor. Je wordt rustiger, zelfverzekerder en loop je een keer een blauwtje, dan is je partner er om je op te vangen.

Zelf merk ik dat ik kan genieten van het flirtgedrag van mijn geliefde. Met nieuwsgierigheid en bewondering kan ik dit gadeslaan. Mits het niet te overheersend is. Van mijn man kan ik het niet hebben. Als hij met mij is, vind ik het prettig om te merken dat hij ook echt voor 100% met mij is. Zelf flirt ik nooit met anderen als ik met een geliefde of met mijn man ben.

Toch zijn er genoeg stellen die het leuk vinden om te zien, hoe hun partner een ander versiert. Met name in de biseksualiteit is dat bij veel heteroseksuele stellen geen bedreiging.

Uitgelaten verlaten we de trainingsruimte. Buiten lachen en kletsen we na. De adrenaline giert nog door ons lijf. Dit was én spannend én ontzettend leuk.

“Gaat iemand nog even mee uit? Kijken of het werkt?” gooi ik in de groep. Het effect had niet misstaan in een film van Monty Python. Ineens kijkt iedereen naar de grond, rommelt in een tasje, of begint in de lucht wat te zoeken.  “Nee, eh, nee, nee.” Klinkt het mompelend in koor. Woorden als afspraak, moeder, kind, werk tuimelen wat onsamenhangend over elkaar heen. Binnen vijf minuten is iedereen weg.

De trein is mijn volgende doel en de timing is perfect. Propvol met een halve minuut voor vertrek. Ik wurm me naar binnen en kijk verwachtingsvol om me heen. Mijn streven is oogcontact maken en het maakt me niet uit met wie. Jong, oud, man, vrouw. Gewoon om te oefenen. Ik kijk en zij doen dat ook. Op hun mobiel. Allemaal. Waarschijnlijk op een datingsite op internet, flitst het door me heen.

Gelukkig laat mijn troefkaart het nooit afweten.

“En hoe was het?” vraagt mijn man. Ik kijk hem diep in de ogen. Met een zachte stem zei ik: “Zal ik jouw laten zien, wat ik geleerd heb?”

En wanneer heb jij voor het laatst met iemand geflirt? Of iemand met jou? Nog goede do’s and don’ts tips? Zoals altijd, ben ik heel benieuwd naar jullie ervaring.

Met lieve groet,

Rhea Darens

Gevorderd EFT-relatietherapeut

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *